Vizită frăţească în Episcopia Alexandriei şi Telormanului

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului a efectuat marţi, 5 iulie 2011, la invitația Preasfințitului Părinte Galaction, o vizită frățească în Episcopia Alexandriei și Teleormanului, după cum ne informează eparhiaargesului.ro.

Anul acesta, se împlinesc 15 ani de când Preasfințitul Galaction a fost ales în demnitatea de Episcop al Alexandriei și Teleormanului. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Calinic i-a adresat un mesaj de felicitare pentru activitatea desfășurată și a rugat pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze pe ierarhul locului, cler și credincioși.

Între anii 1990-1996 a funcționat Episcopia Argeșului și Teleormanului, care se întindea de la Carpați până la Dunăre. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, în această perioadă a acordat o atenție deosebită acestor locuri, dovadă fiind numeroasele vizite pastorale, slujbe arhierești, consemnate în documentele timpului, precum și hirotoniile săvârșite.

În anul 1996, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic a solicitat Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să aprobe înființarea unei Episcopii la Alexandria și Teleorman.

Sursa: http://www.basilica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu