Hramul Mănăstiri Putna



Credincioşi din întreaga ţară sunt aşteptaţi, în aceste zile, la hramul Mănăstirii Putna. Manifestările vor începe duminică seara cu slujba Privegherii, vor continua luni, 15 august 2011, cu Sfânta Liturghie şi se vor încheia, marţi, cu pomenirea ctitorilor.
De asemenea, pe 15 august străvechea ctitorie ştefaniană va găzdui întâlnirea studenţilor români de pretutindeni. Reuniunea marchează împlinirea a 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna şi de la Primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni. În cadrul manifestării se va da citire unui comunicat al Ligii studenţilor români din afara graniţelor ţării, vor urma câteva luări de cuvânt şi se va da citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu ocazia acestui eveniment.
Părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, stareţul mănăstirii Putna, a oferit mai multe detalii pentru Radio TRINITAS.
„Slujba de Priveghere va începe la orele 18:00 şi va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen. A doua zi de dimineaţă se va săvârşi slujba Acatistului Maicii Domnului, apoi la ora 09:30 va încep slujba Sfintei Liturghii pe podiumul amenajat special în incinta Mănăstirii. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Corul Madrigal", a precizat Părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, stareţul Mănăstirii şi exarh al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu